ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

24 Φεβρουαρίου 2014

e-ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ..!


Τελικά σ' αυτόν το χώρο απ' ότι καταλαβαίνω πρέπει να 'χεις μεγάλο στομάχι που να τα χωράει όλα μέσα του και να μην ασχολείσαι με τίποτα.Έτσι είναι ή κάνω λάθος;Δεν ξέρω και κάποιος μπορεί να μου πει καλύτερα για να με διαψεύσει ή τέλος πάντων διαφωτίσει.
Εδώ μέσα βρισκόμαστε για το ψώνιο μας ή για το βίτσιο μας ή ό,τι άλλο θέλετε.Εμένα τουλάχιστον με χαλαρώνει.Λέμε τη γνώμη μας ή ακόμα και τις κουταμάρες μας κάνοντας διάλογο και καλαμπούρια, χωρίς εχθρότητες, ακρότητες κι άκομψες συμπεριφορές.Δεν έχουμε να χωρίσουμε και να πουλήσουμε απολύτως τίποτα, ούτε καν τόσο δα πνεύμα.Πόσο μάλλον όταν είμαστε σχολιαστές κι όχι διαχειριστές(αν και σ' αυτό δε βρίσκω καμία διαφορά).Πρέπει όμως να γνωρίζουμε κάποια πράγματα... ότι εκείνη τη στιγμή ο σχολιαστής έχει πλεονέκτημα και το ιστολόγιο του διαχειριστή εάν δε δείξουν ψυχραιμία κι οι δυο πλευρές, τότε κινδυνεύει να γίνει... (αφήστε μην πω τίποτα!)Ο σεβασμός είναι η θεμελιώδης αρχή σε οποιοδήποτε διάλογο.Γι' αυτό έχω βάλλει και σε μια μεριά και το e-mail της επικοινωνίας μου για περισσότερο κουβεντολόι, χωρίς θεάσεις.
Απ' την άλλη μεριά πάλι εάν κάποιος κάνει το λάθος κι αναμειχθεί σε κάποια ηλεκτρονική διένεξη για να τα βρουν οι δυο μεριές, τότε κινδυνεύει να βρει και το μπελά του από πάνω.Μπορεί να χαρακτηριστεί δηλαδή από μεροληπτικός μέχρι γραφικός ή δεν ξέρω τι άλλο να πω απ' τη μια ή την άλλη μεριά.Κι όλα αυτά αφού έχει όλη την καλή πρόθεση(και διάθεση) από μόνος του ν' αναμειχθεί για να τα βρουν οι διαπληκτιζόμενοι.
Βέβαια υπάρχουν κι εκείνοι που δεν ανακατεύονται καν κι έχουν εκτός απ' το κεφαλάκι τους ήσυχο και την αμέριστη συμπαράσταση, αποδοχή και στήριξη απ' όλες τις μεριές."Νίπτω τας χείρας μου" δηλαδή και βγάλτε τα πέρα μόνοι σας.Σ' αυτές όμως τις ανθρώπινες περιπτώσεις πρέπει να ξεχωρίσουμε τις διενέξεις σε γυναικείες κι αντρικιές.Δεν είμαι καθόλου εναντίον της ισότητας, αλλά στο γυναικείο φύλο νομίζω πάντοτε κι από αρχαιοτάτων χρόνων υπάρχει(κι υπερτερεί) μεγαλύτερη χολή, απ' όσο στο αντρικό.
Κατά τη γνώμη μου θεωρώ λάθος το ανακάτεμα και την οποιαδήποτε απευθείας ανταπάντηση σε σχολιασμό τη στιγμή που δε θίγει κάποιον προσωπικά, γιατί τέτοιες διαφωνίες, περνάνε εύκολα σε διαξιφισμούς, ώσπου στο τέλος κάλλιστα καταλήγουν σε διαπληκτισμούς.Αλλά και να θίγει καλό θα 'ταν ν' αποφευχθεί ένας άλλος "Τρωικός πόλεμος".Για περισσότερη συζήτηση με διαπληκτισμούς κι επιχειρήματα υπάρχουν τα e-mail, αλλά και τα κινητά τηλέφωνα που μπορούν οι διαφωνούντες να συμμετάσχουν στην κουβεντούλα.Πόσο μάλλον αν αυτή συνοδεύεται από αγένεια, υπεροψία, ειρωνεία κι ανάρμοστη γενικά συμπεριφορά.Για όνομα του Θεού!Εάν δε σεβαστούμε τον διαχειριστή που μας φιλοξενεί, ας σεβαστούμε τους υπόλοιπους σχολιαστές που μας διαβάζουν και δε χρωστάνε σε τίποτα.Κι αν δεν μας συγκρατήσουν ούτε αυτά ας σκεφτούμε τουλάχιστον να σεβαστούμε τον εαυτό μας!Όλοι είμαστε ίσοι(από τότε που γεννηθήκαμε) και κατά κάποιον τρόπο επιτελούμε το ίδιο ψώνιο ή λαχτάρα.Εάν ήταν δουλειά αυτό που κάνουμε θα λεγόμασταν συνάδελφοι.Ας τελειώσουμε όμως με το ψώνισμα που ενδεχομένως να υπάρχει(και να 'χουμε), γιατί κι αυτό θα ξεκινάει από κάποια παιδικά βιώματα.Ας συνεννοηθούμε κάποτε ανθρώπινα, αφού δε μπορούμε να ενωθούμε!Μπορούμε όμως να διαφωνήσουμε με το κείμενο μιας οποιασδήποτε δημοσίευσης με κόσμιο τρόπο και χωρίς ακρότητες σεβόμενοι πάντα τη φιλοξενία εκείνου που το δημοσίευσε!
Τώρα όλα αυτά τ' ανάφερα επειδή τελευταία έτυχα μάρτυρας διένεξης σε κάποιο ιστολόγιο που επισκέφθηκα.Η απευθείας ανταπάντηση σε σχολιασμό από έτερο σχολιαστή ήταν επιεικώς απαράδεκτη και φανέρωνε το ποιόν του υποτιθέμενου θιγόμενου ατόμου απ' τη δημοσίευση, επειδή δεν συνέπιπταν με τις δικές του απόψεις.Έβγαζε διαρκή χολή και πολύ ψινίλα-όπως καλά παρατήρησε και το ίδιο γνήσιο θιγόμενο άτομο(κι αρκετό ψώνισμα θα πρόσθετα με μεγάλη βεβαιότητα!)Και σαν να μην έφτανε αυτό επιτέθηκε κι άλλο άτομο σχολιαστή στηρίζοντας με άξεστη κι ακραία συμπεριφορά τον πρώτο.Συγκρατήθηκα μπορώ να πω με το ζόρι, γιατί σκέφθηκα εκείνη τη στιγμή πως ήμουν φιλοξενούμενος και δεν έπρεπε να φέρω σε δύσκολη θέση τον διαχειριστή του!Κι ως εκ τούτου έπρεπε να σεβαστώ τη φιλοξενία του.Απλά στο τέλος του σχολιασμού συνέστησα ψυχραιμία!
Τελικά και συνοψίζοντας(αν και θα 'θελα να πω κι άλλα) έχω να παρατηρήσω πως αυτός ο άγνωστος χώρος(και μικρόκοσμος) του διαδικτύου είναι τελείως απρόοπτος, απρόβλεπτος κι ανεξερεύνητος ακόμα.Ό,τι κι αν πρεσβεύουμε μέσα απ' όσα λέμε και γράφουμε κι εφόσον αυτά δεν τα υποστηρίζουμε στην πράξη, τότε γινόμαστε οι ίδιοι μύθος.Κι ένας μύθος είναι ένα ψέμα.Είναι μια συνέχεια της ίδιας της άναρχης ζωής μας... πάντα θα βαθαίνουμε χωρίς να μαθαίνουμε.Το μόνο άσχημο τελικά είναι πως σου μένει αυτή η άσχημη γεύση, ότι την πικρία της γνωριμίας την πληρώνουν κι άλλα αξιόλογα άτομα(εκτός από σένα), όταν πια θα 'χουμε εξαφανιστεί... ή μήπως όμως κι αυτός είναι ένας μύθος;

Υ.Γ.:Βρε, τι ανησυχίες μ' έπιασαν πάλι!Δε λέω να ησυχάσω ποτέ και με τίποτα!Μ' αρέσει όμως... αφού τα πω πάντως(γιατί θα σκάσω αν δεν τα βγάλω!), μετά διαπιστώνω την τρέλα μου!!!χαχααα!!!

30 σχόλια:

  1. Τα περιγραφεις με απολυτη ακριβεια. Ειναι ευκολο να ξεσπασει κανεις τα νευρα του στα σχολια καποιου μπλογκ ενω στην πραγματικη ζωη του δε θα το εκανε σε αναλογη διαφωνια. Αν ειναι να διαφωνησεις καν'το με ευγενεια αλλιως μην σχολιαζεις καθολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι και συμφωνώ!Μ' έναν ψυχρό υπολογιστή και μια ανωνυμία γινόμαστε ξαφνικά νταήδες!Αυτό κι αν είναι θαύμα!Να 'στε πάντα καλά!!!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Αυτό λέω καλή μου samaritissa!Ειρήνη και ψυχραιμία!!
      Με τιμάει η επίσκεψή σου και σ' ευχαριστώ πολύ!!!
      Να περνάς καλά!!!:-)

      Διαγραφή
  3. Είναι η τρίτη (ή τέταρτη) ανάρτηση με τέτοιο περιεχόμενο τις τελευταίες μέρες...
    Ίσως και να αναφέρεστε όλοι στο ίδιο περιστατικό, το οποίο εγώ αγνοώ και ειλικρινά, δεν με πολυαπασχολεί να το μάθω...
    Όταν ξεκίνησα το blogging είχα "ανοιχτά" τα σχόλια και επειδή είχα δουλειά, είχα να μπω στο blog 2-3 μέρες... Και ξαφνικά, βλέπω τον κακό χαμό! Κάποιος έβριζε χυδαιότατα μια φίλη blogger γιατί... έτσι! Το πόση ντροπή ένιωσα που δεν το πήρα χαμπάρι νωρίτερα, δεν μπορώ να σου το περιγράψω... Βέβαια, τον τακτοποίησα καταλλήλως αμέσως μόλις είδα τα σχόλια και εδώ και 2 χρόνια έχω την ΤΙΜΗ οι αναγνώστες μας να είναι χαρακτήρες ΜΑΛΑΜΑ!
    Ξέρεις, καμιά φορά λέω μήπως παρεξηγείται και το δικό μου το χιούμορ... Μήπως το πάρει κάποιος στραβά κτλ, αλλά ευτυχώς, όλοι σας ξέρετε πια με τί νούμερο έχετε μπλέξει!!!
    ;-)
    Τί να πω? Ας πω κι εγώ... ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και κρατείστε το επίπεδό σας!
    Καλή εβδομάδα, Νίκο μου!
    Την αγάπη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτόν το φόβο που αναφέρεις στο τέλος Γιάννα μου τον έχω κι εγώ, όποτε αφήνω σχόλιο!Και θα 'θελα να μου το λένε όταν με βρίσκουν παρεξηγήσιμο.Πάντως ο γραπτός λόγος πολύ εύκολα μπορεί να παρεξηγηθεί, γιατί κάπου στη βιασύνη μας θα κάνουμε κι ένα γράμμα λάθος.Αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με απαξίωση ορισμένων σ' αντίθετες μ' αυτούς απόψεις, τότε πια έχουμε ψωνίαση!Δεν ξέρω αν έχει γίνει κι άλλη δημοσίευση σχετική, αλλά η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ(και σ' όλους τους τομείς να το γενικεύσω) θεωρείται και πρέπει να 'ναι επιβεβλημένη.Κι εσύ καλό μου δεν κινδυνεύεις πια να παρεξηγηθείς από κανένα, όπως και να κάνεις τα πειράγματά σου... είσαι μεγάλη ταλεντάρα σ' αυτό!χαχααα!Τι να πω... ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχω τύχει εδώ μέσα να μου συμβεί κάτι τέτοιο(φτου, φτου, φτου... μην το ματιάσω!) κι όσα ανέφερα ήταν σε κάποια ατυχή διένεξη από ίδια αντίληψη που με στεναχώρησε και μ' έφερε σε δύσκολη θέση ομολογώ!
      Να 'στε πάντα καλά παιδιά μου και να χαμογελάτε!!!:-)

      Διαγραφή
  4. Εδώ βρε Νίκο δεν έχουμε μάθει ο λαός να μιλάμε με σεβασμό στην πραγματική ζωή, περιμένεις να μιλάμε κόσμια όταν κρυβόμαστε πίσω από μία οθόνη υπολογιστή;
    Νταήδες ηλεκτρονικοί που κατά πρόσωπο μάλλον θα έτρεχαν να κρυφτούν -αν και δεν έχω ιδέα για ποιο περιστατικό αναφέρεσαι, είναι γνωστές τέτοιες συμπεριφορές στο διαδίκτυο. Εγώ νομίζω πως η καλύτερη τακτική είναι να τούς αγνοήσεις κάτι τέτοιους τύπους γιατί ο μ@λ%$# είναι αήτητος (είτε αρσενικού είτε θηλυκού γένους). Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω καλή μου Δήμητρα κι ίσως με πείτε ονειροπόλο!Να 'ξερες όμως πόσο θα 'θελα να μην υπάρχει αυτή η ασέβεια!Πάντως δεν αγνοώ κανέναν κι όλοι έχουν κάποιον λόγο.Το θέμα είναι αν αφήνουμε τον εαυτό μας να μας παρασύρουν σ' αυτό το επίπεδο.Κι η στάση τους δεν είναι ανεξήγητη... απλά έχουν διαφορετικές βιωματικές καταστάσεις.Κατά βάθος και μετά από ήρεμη σκέψη, καταλαβαίνουν πως φέρθηκαν... ο εγωισμός όμως δεν τους αφήνει να ζητήσουν συγγνώμη κι εκεί πια χάνουν όλα τα δίκια τους!
      Χαρούμενη βραδιά να περάσεις με την οικογένειά σου και να 'στε πάντα καλά!!!:-)

      Διαγραφή
  5. Γενικα, ο γραπτος λογος ειναι ευκολα παρεξηγησιμος, καθως δεν μπορεις να δεις το υφος του συνομιλητη σου...Απο την αλλη ομως, οσο μπορω να δικαιολογησω ενα ξεσπασμα στην προσωπικη ζωη και κατ' ιδιαν, οπου οι αντιδρασεις ειναι αμεσες, τοσο δεν καταλαβαινω τα ξεσπασματα στο ιντερνετ, οπου υπαρχει χρονος να ηρεμησεις και να επεξεργαστεις το τι ακριβως θα γραψεις και πως. Λογικο να προβληματιζεσαι! Καλημερα και καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήθελα μόνο να 'ξερα όμως καλή μου Χριστίνα, αυτοί που κάνουν τις διαδικτυακές αυτές ομορφιές θα τις κάνανε και τετ α τετ;Αλλά έτσι κι αλλιώς όταν έχεις εγωκεντρισμό, τότε δε σε κρατάει τίποτα!Είναι οπαδοί του "οι δικές μας απόψεις μετράνε κι όλοι άλλοι να... να... να... να...(όπως λέει κι ο Βασίλαρος!)"
      Χαρούμενη καλησπέρα και να περνάτε όμορφα!!!:-)

      Διαγραφή
  6. τα είπες πολυ πολυ σωστα.. δεν καταλαβαινω για πιο λογο πρεπει να γινεται αυτο το πραγμα.. ισως γιατι εχουν την ευκολια της ανωνυμιας και οτι βρισκονται απλα πισω απο μια οθονη. τι να πω.. εγω παντως σημερα πειραχτηκα οταν είδα ενα σχολιο μου διεγραμμενο και ειδικα χωρις λογο αφου ειχα γραψει θετικο σχολιο για το ποστ.. δεν το εκανα θεμα.. απλα σταματας να σχολιαζεις εκει και τερμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Μαρία ούτε κι εγώ το καταλαβαίνω και γι' αυτό το έβγαλα στη φόρα!Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα(όπως έχω πει).Με το διαγραμμένο σχόλιό σου τι να πω... ίσως να έγινε κατά λάθος... μια δεύτερη ευκαιρία νομίζω πως αξίζουμε όλοι!Για μένα δε θα το θεωρούσα καν άξιον λόγου(και δεν ξέρω αν μου έχει συμβεί κιόλας)!Γενικά δεν είμαι της άποψης "μου σχολιάζετε, για να σας σχολιάσω"... χρόνο δε βρίσκω για να σας παρακολουθήσω.
      Χάρηκα πολύ με την παρουσία σου και σ' ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιό σου!Να 'σαι πάντα καλά κι ευτυχισμένη!!!:-)

      Διαγραφή
  7. Ενδιαφέρον ανάρτηση, Νίκο μου, μιας και αρκετές φορές έχω δει σχόλια τέτοιου τύπου.. Μα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να σχολιάσει, αν δεν του αρέσει αυτό που διαβάζει.. μα με το ζόρι;;;
    Το θέμα είναι πως εδώ είμαστε μια μικρογραφία της κοινωνίας και πρέπει να το καταλάβουμε από νωρίς για να μην απογοητευόμαστε.. στην τελική, άνθρωποι είμαστε, έχουμε καλές και κακές μέρες.. γι αυτό και υπάρχει η λέξη συγγνώμη στο λεξιλόγιο μας, ή μήπως δεν υπάρχει;
    Όπως και να χει, θα συμφωνήσω με την Πεταλουδίτσα πως ο γραπτός λόγος είναι εύκολα παρεξηγήσιμος..
    Να περάσεις ένα όμορφο βράδυ με την οικογένεια σου και να είστε πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα 'πες πολύ ωραία κι όμορφα καλή μου Κωνσταντίνα και δεν έχω να προσθέσω τίποτα!Μια μικρογραφία, ένας μικρόκοσμος(όπως τον λέω).Δεν έχουν χώρο εδώ μέσ απογοητεύσεις και ίντριγκες.Απόψεις άλλωστε υπάρχουν πολλές και σ' αυτόν τον στίβο δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν!Τα καλλιστεία-όπως είπα και παλιότερα-έχουν ήδη καταργηθεί.
      Να 'σαι πάντα καλά και να περάσεις χαρούμενη βραδιά!!!:-)

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα Νίκο μας,
    καυστικό σήμερα το ποστ και απολύτως αληθινό... Η αλήθεια είναι πως και γω δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο πρέπει να ξεκατινιάζεται κάποιος σε έναν τόπο όπως τα μπλογκ μας...προφανώς ειναι κάτι που το κάνει και στην καθημερινή του ζωή, αφού δεν μπορεί ένας ευγενικός άνθρωπος να βγάζει χολή και μάλιστα γραπτή... Σίγουρα ο γραπτός λόγος έχει ένα επιπλέον πρόβλημα , αλλά αν πεις μια ωραία πεταλούδα δεν νομίζω κάποιος να σε παρεξηγήσει...άρα όλο και κάτι ιντριγκαδόρικο θα γράψεις... όπως και να έχει το καλύτερο είναι αν έχεις κάποιο πρόβλημα με κάποιον να του στείλεις ένα e mail και να λυθεί η όποια παρεξήγηση....

    Εσύ να τα βγάζεις από μέσα σου γιατί δεν βλέπω τον λόγο να μη το κάνεις...

    Τα φιλιά μου σε όλους σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα καλό μου Πασπαρτού!!!
      Το ξεκατίνιασμα είναι το τελευταίο και μέχρι να φτάσεις εκεί, θα 'χουν μεσολαβήσει αρκετές ομορφιές!Τέλος πάντων, αν θέλουμε μπορούμε να γίνουμε λιγάκι προσεκτικοί και το θυμό μας καλύτερα να τον βγάζουμε σ' αυτούς που μας έχουν φέρει κατοχική κυβέρνηση!
      Και βέβαια θα συνεχίζω γλυκιά μου να τα βγάζω από μέσα μου, γιατί αν δεν το κάνω τότε τι το θέλω το μαγαζί... να το κλείσω καλύτερα!χαχαααα!
      Να 'σαι πάντα καλά, χαρούμενη κι ευτυχισμένη!!!:-)

      Διαγραφή
  9. Αρκετά δεν είναι τα προβλήματα της ζωής μας;
    είναι ανάγκη να δημιουργούμε και ιντερνετικά; ή να
    ανακατευόμαστε με όσους έχουν λυμένο το ζωνάρι τους
    για φασαρίες και την κουτάλα έτοιμη για να ανακατώσουν
    το σύμπαν;
    Τα βαριέμαι αφόρητα αυτά Νίκο μου , το να μην έχει ευγένεια,
    τάκτ, διακριτικότητα κάποιος και κρυμένος πίσω απ την οθόνη
    να νομίζει πως μπορεί να κάνει ότι θέλει.
    Ούτε τα μέηλ τα θεωρώ πια ασφαλή... ποτέ δεν ξέρεις
    ένα μήνυμα και μια συνομιλία που μπορεί να φτάσει και
    πόσα μάτια να την δουν... δεν ξέρω... ίσως είμαι λάθος αλλά
    με τόσα που έχω δει και ακούσει όλο και περισσότερο
    νοιώθω ανασφαλής στο διαδίκτυο.

    Καλό ξημέρωμα σας εύχομαι...
    τα φιλιά μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διαδίκτυο δεν μας παρέχει και την απόλυτη ασφάλεια(και συμφωνώ), αλλά τουλάχιστον ας κρατήσουμε μια διακριτικότητα σε διαμάχες, γιατί δε μας φταίνε κι οι υπόλοιποι αναγνώστες-σχολιαστές να διαβάζουν αυτά!Όλοι έχουμε άποψη κι ας τη σεβαστούμε!Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κέρδος για τον εαυτό μας πρώτα απ' όλα!Κι όπως καλά λες τόσα άλλα προβλήματα έχουμε... το θυμό και την οργή μπορούμε να τα εκδηλώσουμε σ' αυτά που είναι κι αληθινά.
      Χαρούμενη βραδιά να περάσεις καλή μου Λεβίνα!!!:-)

      Διαγραφή
  10. Πόσο δίκιο έχεις!
    Έτυχε να παρακολουθήσω πρόσφατα μια απίστευτη επίθεση εναντίον μιας φίλης blogger από μια ευφυέστατη κατά τα άλλα blogger που έχει μεγάλη άνεση στον λόγο και την οποία την εκτιμούσα αφάνταστα μέχρι την στιγμή που έπιασε το πληκτρολόγιο και βγήκε ο…..Φαταούλας από μέσα της!
    Δεν πίστευα ότι μπορεί μορφωμένη γυναίκα να εκστομίζει τέτοιες αγοραίες εκφράσεις και να χύνει τόση χολή και όλα αυτά σε blog που την φιλοξενούσε ως αναγνώστρια
    Ξέρω ότι έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την ιδιοκτήτρια του blog η οποία δεν ήξερε τι ακριβώς πρέπει να κάνει.
    Την συμβούλεψα ως παλιότερη στον χώρο να εξαερώσει τα σχόλια της κακότροπης φίλης και της είπα ότι το blog είναι το σπιτάκι σου που το έχτισες με μεράκι και κόπο και όταν κάποιος θέλει να στο γκρεμίσει τον στέλνεις αμέσως στο διάστημα και λίγο παραπέρα. Όποιος δεν σέβεται την φιλοξενία σου,τον εξαερώνεις χωρίς δεύτερη κουβέντα!Ειδικά όταν προσβάλλει άλλον φίλο αναγνώστη πρέπει οπωσδήποτε να τον προστατέψεις.
    Τελεία και παύλα!
    Μωρέ delete και πάλι delete!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι μόνο οι αγοραίες εκφράσεις-γιατί εκεί ξέρεις με τι έχεις να κάνεις-αλλά πως θα σχολιάσεις... ή θα πεις κάτι.Και μια ειρωνική συμπεριφορά μπορεί να σε βγάλει απ' τα ρούχα σου.Πίσω από τέτοιες ειρωνικές συμπεριφορές κρύβεται όποιος θέλει.Και σ' αυτές τις περιπτώσεις ο διαχειριστής βρίσκεται σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.Μερικές φορές κάνει τον δικαστή κι άλλες τον διαιτητή.Όλοι μας πάντως κι ανάλογα την περίπτωση πρέπει να ενεργούμε είτε σαν σχολιαστές, είτε σαν διαχειριστές.
      Να 'σαι πάντα καλά Χριστίνα μου!!!:-)

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα Νίκο!Καλή εβδομάδα!!!Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάρτησή σου!!!Καί μιά χάρά τά είπες!!Δέ ξέρω γιά ποιό ιστολόγιο αναφέρεσαι,μάλλον δέν τό παρακολουθώ,αλλά δυστηχώς,συμβαίνουν καί αυτά!!Κάποτε,μία αναγνώστριά μου,σχολίασε ειρωνικά κάτι στήν ανάρτησή μου!Πάντα είμαι κόσμια όπου σχολιάζω!Φρόντισα λοιπόν,νά μήν τήν χαρίσω,καί νά τής απαντήσω μέ ιμέηλ,ότι μέ προσβαλε,καί ότι είναι πλέον ανεπιθυμητη στό μπλόγκ μου!!Πιστεύω ότι ο χώρος τής μπλογκόσφαιρας,είναι μία εικονική πραγματικότητα!Φιλάκια πολλά στήν Σοφούλα σου!!Χαιρετίσματα στήν όμορφη Λευκάδα μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι η καλύτερη εξήγηση που έκανες καλή μου Δήμητρα.Κι αν δεν έλαβες κάποια λογική απάντηση, καλά έκανες κι εκδήλωσες αυτήν την επιθυμία σου!Καθαρές κουβέντες κι ούτε μισόλογα, ειρωνείες κι απρέπειες.Μεγάλα παιδιά είμαστε και τούτος ο χώρος μας χωράει όλους.Απ' την άλλη πάντως πιστεύω πως αυτός ο χώρος είναι το αντίθετο αυτό που λένε στη δικαιοσύνη... "όλοι είμαστε ένοχοι(κι όχι τόσο αθώοι) μέχρι αποδείξεως του εναντίου!"
      Να 'σαι πάντα καλά και να περνάτε υπέροχα!!!:-)

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα και απο μένα φίλε μου.
    Καλή εβδομάδα να έχεις!

    Μόλις είδαν τον τίτλο της ανάρτησής σου, κατάλαβα ακριβώς για τί θέμα επρόκειτο να μιλήσεις....
    Ειλικρινά δεν έχω να πω κάτι, τη γνώμη μου την ξέρεις και πιο προσωπικά άλλωστε.

    Μάλλον, το μόνο που νοιώθω πως θελω να πω ειναι οτι το μπλοκ καλώς ή κακώς είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας. Στον γραπτό λόγο, κατα τη γνώμη μου παντα, ειναι αρκετά εύκολο να παρεξηγηθεί κάποιος αλλά αν υπάρχει καλή θέληση και βούληση όλα λύνονται.
    Εγω ειμαι της αποψης να μιλαμε στους αλλους με αληθεια. Δεν παρακολουθω ενα μπλοκ για να το υμνω μονο, θα πω οτι κι αν νοιωθω τη καθε φορα. Αν δω πως δε με καλυπτει γενικως δεν το ξαναπαρακολουθω. Αν ομως ειμαι αντιθετη σε καποιο ποστ αγαπημενου μου μπλοκερ θα το γραψω. Δε διαφωνω με την προσωπικοτητα του ανθρωπου που γραφει, διαφωνω με το συγκεκριμενο θεμα. Και στην ουσια δε διαφωνω, απλως προτεινω και τη δικη μου αποψη/εκδοχη. Δε νομιζω πως ειναι κακο αυτο, εφοσον βεβαια δε θιγω την υποληψη του αλλου αλλα και άθελά μου να το κανω αν το καταλαβω δε θα ντραπω να ζητησω συγνωμη.

    Αυτο που θελω να πω ειναι πως αν υπαρχει καλη θεληση ολα λυνονται. Εαν ομως κατι γινεται αποκλειστικα για συγκεκριμενο λογο και μαλιστα με ασχημο σκεπτικο τοτε απλος πρεπει να αδιαφορουμε. Ειναι το καλυτερο τελικα!

    Σε χαιρετώ για σήμερα. ευχόμενη να είσαι πάντα καλά στη ζωή σου και να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που σε κάνουν ευτυχισμένο!

    Καλό μεσημέρι να εχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό σου καλή μου φίλη!Δε διαφωνούμε με πρόσωπα, αλλά με δημοσιεύσεις ή γνώμες.Πάντα όμως με κόσμιο τρόπο.Αυτό μπορεί και να γίνει μεταξύ των σχολιαστών, αλλά καλύτερα θα 'ταν ν' αποφεύγεται για χάρη των υπολοίπων που σχολιάζουν.Δε μπορείς να κάνεις διάλογο σε ιστολόγιο, γιατί ο διάλογος γίνεται άμεσα εκείνη τη στιγμή κι όχι με δόσεις.Γνώμη καταθέτεις σε μορφή σχολίου!Είμαι της άποψης υπέρ των διαφωνιών, γιατί μέσα από διαφωνίες βλέπουμε τα πράγματα γύρω μας καθαρότερα και μπορούμε έτσι να διορθωθούμε.Αρκεί όμως οι διαφωνίες αυτές να μην είναι προσχηματικές και κακοπροαίρετες... (γιατί υπάρχουν κι αυτές)
      Πάντως ήμουν απόλυτα σίγουρος πως θα καταλάβαινες τη δημοσίευση κι απ' τον τίτλο.Δε μπορούσα να μην αναφερθώ(όπως σου είπα), γιατί κάτι τέτοιες συμπεριφορές με ανακατεύουν.Τη θέση βέβαια του διαχειριστή(σ' εκείνη τη δημοσίευση) καλύτερα να μην τη σχολιάσω, γιατί δεν ξέρω αν υπήρξε άλλη επικοινωνία.
      Χαίρομαι πολύ που σε γνώρισα και(παρά την πίεση του χρόνου) τα λέμε!
      Να 'σαι πάντα καλά γλυκιά μου και να χαμογελάς!!!:-)

      Διαγραφή
  13. Άριστα τα λες. Πιστεύω πως ο αυτοσεβασμός και η συνείδηση του καθενός μας φταίνε για τα στραβά στην επικοινωνία μας
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από έναν εγωισμό και μόνο ξεκινάνε όλα καλέ μου φίλε Αλέξανδρε!Αυτός είναι ρυθμιστής του αυτοσεβασμού, της εκτίμησης, της συνείδησης κι όλων των άλλων χαρακτηριστικών κάθε ανθρώπου!
      Να 'σαι πάντα καλά κι ευτυχισμένος!!!:-)

      Διαγραφή
  14. Φίλε, το όλο πρόβλημα το δημιουργούν τα σχόλια. Αν δεν υπήρχαν, ή αν δεν ήταν ορατά για κάμποσο καιρό, τότε όλοι θα ασχολούνταν με τις αναρτήσεις. Και αυτό θα έπρεπε να κάνουν δηλαδή.

    Από 'κει και πέρα. ισχύει η θεωρία του δέντρου: Άλλοι πάνε για τη σκιά του, άλλοι για τον καρπό του. Το δέντρο δεν αρνείται τίποτα από τα δύο σε κανέναν. Δεν ασχολείται μ' αυτούς γιατί ανήκει σε άλλο κόσμο. Αυτοί το έχουν ανάγκη άλλωστε και όχι αυτούς το δέντρο! Τα δέντρα χωρίς τους ανθρώπους ζουν, οι άνθρωποι δίχως τα δέντρα όχι, όπως καταλήγει και η γνωστή ιστορία.

    ΥΓ. Δεν ξέρω σε ποια διένεξη αναφέρεσαι, μιας και τελευταίως μπαίνω λίγο στα blogs λόγῳ φόρτου εργασίας. Υποθέτω όμως ότι δεν έχεις δει διενέξεις μεταξύ bloggers και blogs που χωρίζονται σε μεν και δε! Εκεί να δεις πλάκες! Σκέτο κατιναριό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν δε θέλει καλέ μου φίλε κάποιος διαχειριστής σχόλια, μπορεί κάλλιστα ν' απενεργοποιήσει το σχολιασμό.Εφόσον όμως υπάρχουν και γίνονται, πρέπει ο εαυτός μας να προσαρμόζεται στην κοινωνία των ανθρώπων!Αφενός ο σχολιαστής να μη γίνεται οξύθυμος κι επιθετικός κι αφετέρου ο διαχειριστής να κάνει όπου χρειαστεί τον διαιτητή.Μερικές φορές και σε ακραίες περιπτώσεις ν' αφαιρέσει τον απρεπή και προσβλητικό σχολιασμό.Όταν φιλοξενούμε σχόλια με αχαρακτήριστο περιεχόμενο εκτός από την ανθρώπινη κοινωνική κατακραυγή κινδυνεύουμε και νομικά, εφόσον γινόμαστε αποδέκτες και φιλοξενούμε τέτοιες άσεμνες συμπεριφορές.Η ουσία είναι πάντως πως δεν έχω δει πολλά ακόμα κι είμαι νέος σ' αυτόν το χώρο, αλλά που θα πάω... θα συνηθίσω!
      Να 'σαι πάντα καλά και χαίρομαι πολύ που τα λέμε!!!:-)

      Διαγραφή
  15. Νίκο μου καλησπέρα και καλό μήνα σε σένα και την οικογένειά σου . Τώρα διάβασα αυτή σου την ανάρτηση και πιστεύω και εγώ ότι οι περισσότεροι από εμάς χαλαρώνουμε με το μπλογκ μας , μοιραζόμαστε σκέψεις απόψεις και εγώ προσωπικά χαίρομαι όταν γνωρίζω κάποιον καλύτερα. Είναι μια επικοινωνία πολύτιμη στις μέρες μας. . Και εγώ έχω δει κάτι παρόμοιο όμως δεν επενέβην γιατί κανένα από τα δύο άτομα δεν τα γνώριζα λίγο περισσότερο οπότε και δεν ξαναπήγα. Ο σεβασμός Νίκο μου ξεκινάει από τον εαυτό μας , σέβομαι τον δικό μου χώρο άρα έχω την απαίτηση να με σέβονται , τα σχόλια καλό είναι να είναι διακριτικά και αν σου βγάζει κάτι θετικό ο άλλος να το πεις γιατί όχι; Αλλά ξεκατινιάσματα εδώ μέσα δεν τα μπορώ .
    Εχεις την εκτίμηση και την αγάπη μου από τα λίγα που γνωρίζω από σένα
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς όπως τα είπες καλή μου φίλη!Χαλαρώνουμε και δε δημιουργούμε εντάσεις!Κι αυτό που κάνουμε με τόσους ανθρώπους που δε γνωρίζουμε, είναι μια σημαντική κατάκτηση επικοινωνίας.Ας πάρουμε λοιπόν τα θετικά μηνύματα απ' αυτό κι ας φερθούμε όπως θα φερόμασταν σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο.Οι διαμάχες κι οι ανταγωνισμοί δεν έχουν θέση εδώ μέσα.Και τα ιστολόγια είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης κι ας το δούμε μόνο έτσι.Δε γίνονται διαγωνισμοί σκέψεων κι ιδεών, αλλά ανταλλαγή.Κι όπως καλά επίσης είπες, πρωταρχικό μέλημα για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει να 'χουμε αυτοσεβασμό.Εάν σεβαστούμε πρώτα εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας, τότε αυτόματα θα μας σεβαστούν κι οι άλλοι.
      Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου nikol για τα υπέροχα λόγια σου για μένα!Είσαι πολύ ευγενικός Άνθρωπος κι απ' τις αγαπημένες φιλικές παρουσίες, που απ' την πρώτη στιγμή κέρδισαν μια θέση στην καρδιά μου!
      Να 'σαι πάντα καλά κι ευτυχισμένη με την οικογένειά σου!Χαρούμενο κι ευλογημένο μήνα να περάσετε!!!:-)

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...