ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΗΣΥΧΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

31 Μαρτίου 2014

ΝΟΘΟ ΛΑΘΟΣ!


Ένα απ' τα σημαντικά που κάνουμε σ' αυτή τη ζωή είναι και το λάθος.Αυτό βέβαια που κάνουμε μόνοι μας, γευόμαστε και μαθαίνουμε απ' αυτό... ώσπου στο τέλος το "ευχαριστιόμαστε".Το μόνο που χρειάζεται είναι να μη φοβηθούμε να τ' αναγνωρίσουμε σαν δικό μας παιδί κι όχι να το περιφέρουμε σαν νόθο, γιατί απ' αυτό θα καταλάβουμε πως και τι δεν έπρεπε να κάνουμε.Έχουμε άλλωστε αρκετά ψυχικά αποθέματα.Ας μη νιώθουμε λοιπόν καμιά ντροπή κι ούτε να το βλέπουμε αδιάφορα κι ενοχικά.

15 Μαρτίου 2014

ΔΩΡΟΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!


Σήμερα έχω την τιμή και την χαρά να παρουσιάσω δυο ευχάριστες δωροεκπλήξεις!Πριν από κάμποσο καιρό παρέλαβα το παραπάνω δωράκι απ' την κλήρωση που έγινε για τη συμμετοχή μου στο "stars and icicles".Φυσικά η ιστορία με την οποία συμμετείχα δεν ήταν δική μου όπως σας είχα πει και τότε, αλλά της κόρης μου Χριστιάνας.Μετά κι απ' αυτή βέβαια την κωλοφαρδία της περιττό να σας πω τι μου έφτιαξε!Το δωράκι πάντως της καλής μου Κάτιας ήταν μια όμορφη κι ευχάριστη έκπληξη για όλη την οικογένεια!Την ευχαριστούμε πολύ κι ιδιαίτερα η μικρή μου, που όταν επέστρεψε απ' το σχολείο της και το είδε ξετρελάθηκε!


Πριν από λίγες μέρες είχα την χαρά και την τιμή να προσκληθώ για να παραλάβω ένα δωροβραβειάκι απ' το φιλικό μου ιστολόγιο "Η Ζωη Μας Μια Εικονα" που διαχειρίζεται η καλή μου φίλη Maria Fe.Κατέχει και διαχειρίζεται ένα υπέροχο σε θεματολογία ιστολόγιο με πολλά και ποικίλα θέματα και σκέψεις.Σας προτείνω να το επισκεφθείτε για να το γνωρίσετε.Είμαι σίγουρος πως θα σας αρέσει, γιατί αξίζει όλων μας της προσοχής!!!
ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ:Τον τελευταίο καιρό ο χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος και προσπαθώ να σας επισκέπτομαι βεβιασμένα.Δεν αντέχω να μένω πολύ καιρό μακριά σας κι όσο μπορώ το παλεύω(κι ας μην αφήνω πολλές φορές κάποιο σχόλιο!)ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ!
Το δωροβραβειάκι αυτό έχει κυκλοφορήσει και στο πιο πρόσφατο παρελθόν σε πιο εκτενέστερη μορφή με διαφορετικές ερωτήσεις, αλλά πάντα σταθερά στις έντεκα!Όποιος το παραλαμβάνει και θέλει, μπορεί να θέσει τις δικές του ερωτήσεις σ' όσους προτείνει με τη σειρά του.Είναι από εκείνα τα δωροβραβεία που δίνονται(όπως κι όλα μέχρι τώρα!) ολόψυχα για να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας!Παρακάτω είναι οι ερωτήσεις της Maria Fe που έκανε σε όσους πρότεινε!Κι αρχίζουμε λοιπόν την εξομολόγηση...

1.- Αν σου έλεγαν ζωγράφισε τη λέξη "Ειρήνη".Τι χρώματα θα έβαζες;
Η ειρήνη είναι ένα απ' τα κρυφά μου όνειρα που ελπίζω κι εύχομαι να επικρατήσει κάποτε ολοκληρωτικά στη γη.Κι επειδή το θεωρώ σαν ένα απ' τα πολυτιμότερα δώρα του Θεού στον Άνθρωπο, θα μπορούσε να 'ναι πολύχρωμη και να 'χει χρώματα μέσα απ' όλες τις ανθρώπινες φυλές.

2.- Αν ήσουν ζώο, τι θα ήθελες να ήσουν και γιατί;
Εύχομαι να ξαναβγάλω φτερά και να μεταμορφωθώ κάποτε σε γλάρο κι όχι πάλι σε μπούφο!

3.- Για ποιο λόγο θα ήθελες να σε θυμάται κάποιος που αγάπησες;
Κανένας λόγος.Καλύτερα να σε θυμούνται και να σ' αγαπούν όσο κι όταν ζεις, κι όχι μετά "θάνατον".Κι όταν αγαπάς σημαίνει πως πορεύεσαι μαζί για να ζήσετε στα απλά ανθρώπινα κι αυτονόητα!

4.- Αν δεν έκανες τη δουλειά που κάνεις τώρα τι θα ήθελες να κάνεις;
Να κάθομαι(όπως και τώρα δηλαδή!) και να πληρώνομαι!Εμ, τι σόι Ελληνάρας θα ήμουνα.Οι άλλοι δηλαδή οι 300 και βάλε ανύπαρκτοι που κάθονται και πληρώνονται χωρίς να προσφέρουν τίποτα, καλύτεροι είναι;Ένας είχε πει παλιότερα το "ώρα για δουλειά" και ξόφλησε στις εκλογές.

5.- Βουνό ή θάλασσα και γιατί;
Και τα δυο έχουν τις χάρες του, αλλά επειδή πρέπει να διαλέξω ένα απ' τα δυο, θα προτιμήσω το βουνό.Η θάλασσα μ' αρέσει απλά να τη βλέπω, να μυρίζω την αρμύρα της και να την απολαμβάνω!

6.- 3 λέξεις που σε χαρακτηρίζουν σαν άνθρωπο;
Άντε, να αυτοδιαφημιστώ!Ελάτε κυρίες και κύριοι να με δείτε και να με θαυμάσετε... δεν είμαι Βόας, δεν είμαι Κροταλίας...(ωχ τι λέω πάλι!)Εδώ θα κάνω παράκαμψη στην ερώτηση, γιατί δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν παραμένω Άνθρωπος.Συνήθως πέφτω έξω σε χαρακτηρισμούς! 

7.- Θέατρο ή σινεμά;
Ούτε το ένα ούτε το άλλο!Κλείνω όμως περισσότερο προς το σινεμά που έβλεπα από παιδί.Από μικρός πάντως μ' εντυπωσίαζε το θέατρο σκιών!Μεγάλωσα βέβαια με ηθοποιούς της εποχής μου(Έλληνες και ξένους) και γι' αυτό δεν ομολογώ πως μ' εντυπωσιάζουν οι νεώτεροι.Θα πω όμως ότι μ' αρέσουν το ίδιο και τα δυο είδη, όπου δε θα 'μουν αρνητικός να δω κάποιο ενδιαφέρον έργο ή παράσταση... αρκεί να μη με πάρει ο ύπνος!χαχααα!

8.- Αν κέρδιζες 50.000 τι θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκανες;
Δε θα έκανα τίποτα!Θα εξακολουθούσα να εξαντλώ αυτήν την ίδια ανούσια ζωή!Τα λεφτά άλλωστε μπορούν μόνο ν' αγοράσουν "ευτυχία"!

9.- Αγαπημένος σου στίχος από τραγούδι;
Αυτήν την περίοδο μόνο αυτός μου τριγυρίζει στο μυαλό:"Βάλε μπροστά"-ΦΑΤΜΕ... και μην ακούς κανέεενα.


10.- Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκλαψες;
Ποιες απ' όλες τις τελευταίες;Συγκινούμαι τον τελευταίο καιρό πολύ εύκολα κι αυτό πρέπει να το κόψω!

11.- Τι σ' ευχαριστεί να κάνεις πιο πολύ;
Οτιδήποτε με χαλαρώνει και με ηρεμεί.Από έναν απλό περίπατο μέχρι μια βόλτα στο διαδίκτυο!(αν και στο τελευταίο έχει περιοριστεί ο χρόνος μου!:-()

Εδώ τελείωσαν οι ερωταπαντήσεις μου κι ευχαριστώ πολύ(για μια ακόμα φορά) τη Maria Fe που με σκέφθηκε και μου έδωσε την ευκαιρία να εξομολογηθώ.Δε θα υποβάλλω νέες ερωτήσεις και θ' αφήσω τις ίδιες(επειδή βρήκα αυτές ενδιαφέρουσες) για τα παρακάτω ιστολόγια που θα προσκληθούν να παραλάβουν-αν θέλουν φυσικά-αυτό το δωροβραβειάκι φιλίας κι αγάπης.Έχουμε και λέμε λοιπόν(και με αλφαβητική σειρά)... ταρατατάαααα... να περάσουν να το παραλάβουν!

1.- Στο νέο(για μένα) φιλικό μου ιστολόγιο "Ακροβατώντας στις σιωπές της ψυχής..."  για να το καλωσορίσουμε σ' αυτόν τον χώρο και να το γνωρίσουμε.
Να 'ναι πάντα καλοτάξιδο και σιδεροκέφαλο!
2.- Στην αγαπημένη μου φίλη Ροδούλα του ανθολογίου-ιστολογίου "Η Αννούλα στην κατασκήνωση" με την αξιοθαύμαστη σε υπομονή δουλειά της.
3.- Στο υπέροχο φιλικό ιστολόγιο "ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ...!" που όταν το επισκέπτομαι νιώθω μια απέραντη πνευματική γαλήνη με τα όμορφα μηνύματά του.
4.- Στο επίσης νέο(για μένα) φιλικό μου ιστολόγιο "ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΣΑΡΑΣ..."Λίγο από 'μένα..."" με τις όμορφες κι ευαίσθητες δημοσιεύσεις του.
5.- Στο φιλικό μου ιστολόγιο "MARILISE 2" για τις χαρούμενες στιγμές που χαρίζει με την αναγνώριση και τις φωτεινές βραβεύσεις του σε αξιόλογα άτομα!
6.- Στη γλυκιά μου φίλη Evi με το αξιόλογο ιστολόγιο "Sexta-feira" που αν και κοσμεί τον υπέροχο αυτόν κόσμο μας από μακρυά, τη νιώθουμε να 'ναι δίπλα μας.

Τελειώνοντας με την απονομή θα σας αποχαιρετήσω αφήνοντας την καλημέρα μου και να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με μουσικοθεραπεία, ελπίζοντας να σας αποζημιώσω απ' την κούραση μ' αυτό το μουσικό βίντεο που έκανα κι είναι επίκαιρο και χαρακτηριστικό των ημερών που βιώνουμε!


ΝΑ 'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΜΕ 
ΠΟΛΛΑ-ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!!!:-)))

08 Μαρτίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΙ ΕΠΕΙΓΟΝ!


SOS ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΕΝΙΑΧΡΟΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟ! SOS

Οφείλω να προσπεράσω το αρχικό μου σοκ και να το μεταθέσω για κάποια άλλη στιγμή.Επίσης, οφείλω να προσπεράσω το σοκ του γιου μου και να τον παρηγορήσω αμέσως μετά, καθώς μιλάμε για μια ανθρώπινη ζωή και δεν υπάρχουν καθόλου περιθώρια για τίποτα άλλο.
Επειδή μιλάμε για τη ζωή ενός δεκαενιάχρονου αγοριού συγκεκριμένα για έναν φίλο και πρώην συμμαθητή του γιου μου, στον οποίο διεγνώσθη καρκίνος πριν λίγο καιρό.Οι φίλοι και συμμαθητές του είναι σε κατάσταση σοκ, παράλληλα όμως ανέλαβαν να κινητοποιήσουν όσους μπορούν, σε σχέση με άμεση οικονομική βοήθεια, καθώς, εντός ΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ θα χρειαστεί επειγόντως χειρουργική επέμβαση κι οι γονείς δε διαθέτουν τα χρήματα.Έχει ανοίξει ένας τραπεζικός λογαριασμός στο όνομα του παιδιού, τον οποίο παραθέτω παρακάτω.
Κάνω έκκληση για άμεση οικονομική βοήθεια ο,τι έχει ο καθένας μας από το υστέρημα του!
Γνωρίζουμε όλοι την οικονομική δυσπραγία που επικρατεί σε πάρα πολλές οικογένειες κι η οικογένεια του Στέφανου είναι αντιμέτωπη με την πιο δύσκολη, όσο και δυσάρεστη στιγμή.Θα σας δώσω τα στοιχεία του λογαριασμού τραπέζης που έχει ανοιχτεί στο όνομα του παιδιού κι επειδή δεν έχω προλάβει να συλλέξω περαιτέρω πληροφορίες, λόγω του επείγοντος, θα σας τροφοδοτώ με οτιδήποτε χρήσιμο, κάθε φορά που θα μαθαίνω κάποιο νέο από τους φίλους του Στέφανου.Σας θερμοπαρακαλώ όποιος προτίθεται να βοηθήσει, ας το κάνει ΑΜΕΣΑ!
Υ.Γ:Όταν ρώτησα τον γιο μου αν γνωρίζει και κάποια άλλα στοιχεία να παραθέσουμε για την κατάσταση της υγείας του Στέφανου, μου απάντησε αφοπλιστικά "δεν αρκεί η ηλικία του;"...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΧΟΝΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

IBAN: 
GR9201714420006442122811977

swift-bic ΠΕΙΡΑΙΩΣ: PIRBGRAA

Παρακαλώ όποιον έχει τη δυνατότητα να το προωθήσει μέσω blog ή facebook

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Η παραπάνω έκκληση βοήθειας έγινε αναδημοσίευση απ' το ιστολόγιο  "ο πιο πιστός φίλος του σκύλου"Τη διάβασα σήμερα το πρωί και μου κόπηκαν τα πόδια.Εύχομαι κι ελπίζω να υπάρξει ανταπόκριση κι όλα να πάνε κατ' ευχήν!

01 Μαρτίου 2014

ΓΕΛΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!!!


-Τι κοινό έχουν τα σπερματοζωάρια με τους δημόσιους υπαλλήλους;
-Χιλιάδες τρέχουν αλλά μόνο ένα κάνει τη δουλειά!

Γιατρός:Έχετε μια σπάνια αρρώστια, σας συνιστώ να κάνετε πολλά αμμόλουτρα.
Ασθενής:Και με τ' αμμόλουτρα θα θεραπευτώ, γιατρέ μου;
Γιατρός:Όχι βέβαια... τ' αμμόλουτρα είναι για να συνηθίσετε την ιδέα του χώματος!

-Ποιο είναι το πιο δύσκολο μουσικό όργανο;
-Η φλογέρα, γιατί ενώ παίζεις πρέπει να φυλάς και τα πρόβατα!

Στον πόλεμο στέλνει ο στρατηγός ένα φαντάρο να μετρήσει τους εχθρούς.
-Πόσοι ήταν, τους μέτρησες;
-Ναι, είναι 504.
-Και πώς είσαι τόσο σίγουρος;
-Μέτρησα 4 μπροστά και καμιά πεντακοσαριά από πίσω τους.

-Μαμά σήμερα που έκλεισα τα 16 μπορώ να φορέσω σουτιέν;
-Όχι Γιωργάκη.

-Όταν έχεις ένα κατσικάκι για κατοικίδιο τι έχεις;
-Κατσικίδιο!

Υ.Γ.:Με τόση βροχή που έπεσε σήμερα αναγκάστηκα-κόντρα στις προβλέψεις-ν' αποκλείσω τον εαυτό μου απ' τη μαυρίλα τ' ουρανού.Αρνήθηκα να μπω στη λογική αυτού του παιχνιδιού κι ας μας χάλασε το τριήμερο ο καιρούλης μας.Μόλις που πρόλαβα ν' απολαύσω το καφεδάκι μου στην κοντινή Βόνιτσα.Στην επιστροφή βέβαια ο ουρανός άρχισε τη γνωστή του μπουγάδα, ώσπου καταστάλαξε στο γνωστό πια στη δυτική Ελλάδα ρελαντί του... κι έτσι παρέμεινε ως τώρα!
Κι όμως καλοί μου φίλοι και φίλες, πίσω απ' όλες αυτές τις βροχές και τα σύννεφα υπάρχει πάντα ένας καθάριος ουρανός κι ας μην τον βλέπουμε, αρκεί μόνο να μην πετάμε παρέα με τα άτακτα παιδιά του... τα σύννεφα.Μπορούμε όμως να τον σκεφτόμαστε απλά, για να τον διακρίνουμε.Τότε θα καταλάβουμε και θα δούμε πως υπάρχει πάντα ένας μεγάλος ήλιος στις ψυχές μας!Ένας ήλιος που είναι ικανός να διαλύσει και να βάλλει στη θέση του κάθε σύννεφο.Κι αυτόν τον τεράστιο ήλιο δεν πρόκειται να τον προβλέψει καμιά μετεωρολογία και κανένας άλλος πέραν από μας τους ίδιους!"Always the sun" λοιπόν, όπως μας προτρέπουν κι οι Stranglers σ' αυτό το πασίγνωστο κι αγαπημένο μου τραγούδι!!!:-)))

                                                                                                        Χρήστης ginkgo garden

ΝΑ 'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ 
ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ 
ΠΑΡΕΑ Μ' ΕΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΗΛΙΟ!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...