ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

02 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ..!


Είχα βρεθεί κάποιο καλοκαιράκι σ΄ ένα παραλιακό εστιατόριο κι εκεί που κουβέντιαζα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, "τσουπ" έρχεται και κάθεται σε διπλανό τραπέζι(εντάξει... σε καρέκλα καθότανε ο άνθρωπος) ένας Αθηναίος παραθεριστής.Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν έρχονταν πολλά χρόνια στην παραλία της Λούτσας(το μυαλό σου εκεί γύρω στην Αθήνα... Πρέβεζα μεριά λέμεε!).Η κουβέντα μας ήταν περί εξοχικών κατοικιών.
Ο Αθηναίος λοιπόν με ηλικία γύρω στα εξηνταφεύγα(δεν τον κοίταξα βέβαια στα δόντια, αλλά έτσι τον υπολόγισα!) αρκετά εύσωμος που φαινότανε πως "τον φυσούσε τον παρά" κι ήταν ένθερμος υποστηρικτής του "ό,τι φάμε κι ό,τι… δούμε".Δηλαδή με τα χρήματα που ξοδεύει κάποιος για ν΄ αγοράσει οποιαδήποτε κατοικία, θα ΄κανε σ΄ όλη του τη ζωή τις καλύτερες διακοπές, όπου ήθελε και θα του περίσσευαν και χρήματα.Στα καλύτερα μέρη του κόσμου και στα καλύτερα ξενοδοχεία θα πήγαινε, όπως υποστήριζε με σθένος.Τα ΄βαλε από δω τα ζύγισε από κει και στο τέλος έβγαλε το συμπέρασμα, πως όσοι αγόρασαν ή αγοράζουν κατοικίες ανήκουν σε δυο κατηγορίες:Άλλοι πουλάνε μόστρα(μούρη δηλαδή!) κι άλλοι έχουν παντελώς άγνοια κινδύνου.
Χμμ!Όλη αυτή η κουβέντα έγινε πριν ξεσπάσει η κρίση στο Ελλαδιστάν κι αφού προηγουμένως με ρώτησε ο ιδιοκτήτης σε ποια μεριά της παραλίας αγόρασα.Έχει μυαλό ο Αθηναίος, εεε!Τώρα όμως που το καλοσκέφτομαι-βρε παιδιά-πιο διεξοδικά το όλο ζήτημα(κι εν καιρώ κρίσης φυσικά παρακαλώ!), δε μπορώ να καταλάβω σε ποια κατηγορία να κατατάξω τον εαυτό μου, μετά απ΄ όλα αυτά που άκουσα απ΄ τον Αθηναίο.Ευτυχώς όμως που έβαλε κι αυτή τη δεύτερη κατηγορία και πήγα κάπως να ησυχάσω…
Δεν πιστεύω βέβαια να υπάρχει άνθρωπος που να θέλει να σφουγγαρίζει και να καθαρίζει ένα σπίτι παραπάνω, να πλένει κι άλλα πιάτα, να πληρώνει κι άλλους λογαριασμούς και χαράτσια, να ξοδεύει επί πλέον γι΄ άλλες συσκευές κι έπιπλα, να ΄ναι υποχρεωμένος να βλέπει τα ίδια μέρη και τις ίδιες άνοστες κι ανούσιες φάτσες και τόσα άλλα "υπέροχα"και συγκινητικά…Τελικά με τόσα που είπα, νομίζω πως τον κατέταξα τον εαυτό μου, αλλά σε μια άλλη όμως κατηγορία που προφανώς από ευγένεια απέφυγε να πει ο Αθηναίος!

Υ.Γ.:Ξέρω, μη βαράς και προ πάντων μην πανικοβάλλεσαι!Σε σένα μιλάω που αγόρασες εξοχικό.Τώρα θα δικαιολογείς τον εαυτό σου και θα λες πως είσαι σ΄ άλλη φάση!Φύγαμε απότομα απ΄ το καλοκαίρι και πηγαίνουμε ολοταχώς στον κρύο χειμώνα!Εμ, τι να κάνω... τώρα μου 'ρθε αυτή η αναλαμπή!Κοίτα σύμπτωση βρε φίλε μου!Πάνω που μπορεί να τα χάσουμε όλα σε μια "ξεκάθαρη" πολιτική "ζαριά"!Μαζί σου!Χαα!

33 σχόλια:

  1. Συμφωνω κι εγω με τον Αθηναιο η αληθεια ειναι. Ολοι βεβαια λενε πως λογω ηλικιας εχω αυτη την αποψη, αλλα πραγματικα δε βλεπω το λογο να χρεωθω με ενα στεγαστικο δανειο τοσο οσο να μη μπορω να κανω τιποτα αλλο. Γιατι οσο ωραιο και να ειναι το σπιτι που θα αγορασω, ποσο χρονο να περασω εκει μεσα πριν βαρεθω; Κι οταν βαρεθω τι θα κανω που δε θα μπορω να παω καν διακοπες; Ναι, δε με βλεπω ν'αγοραζω σπιτι τελικα.

    Καλο μηνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Evi δεν ξέρω ποια γνώμη είχες από πιο πριν(γιατί εκεί στο εξωτερικό βλέπουν διαφορετικά τη ζωή τους), αλλά εδώ το ακίνητο είχε φουσκώσει τόσο πολύ, που έγινε στο τέλος κίνημα!Όνειρο του Έλληνα που εξελίχθηκε σ΄ εφιάλτη!
      Συμφωνώ κι υπογράφω σ΄ όσα λες... στερνή μου γνώση..!
      Καλό και χαρούμενο μήνα να περάσεις!:-)

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!

      Αθηναία κι εγώ, μεγάλωσα με τέτοιους Αθηναίους και εξακολουθώ να έχω κάποιους συγγενείς με τις σκέψεις του Αθηναίου παραθεριστή. Έχω ακούσει πάμπολλες φορές αύριο έχει ο θεός, πράγματι ο θεός έχει αλλά όχι για ολους.... Η καλύτερη χρηματική επένδυση που μπορεί να κάνει κανείς είναι να αγοράσει γη, θα ξανά έρθουν ημέρες που θα βρεθεί πολύ πιο κερδισμένος από τους άλλους, θα έρθει η στιγμή που θα απολαύσει με ικανοποίηση τα αγαθά του. Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
    2. Evie μου το ξέρω κι εσύ Αθηναία είσαι... και μάλιστα το ιστολόγιό σου μας ταξιδεύει στις όμορφες μεριές της παλιάς και νέας Αθήνας, αυτής που θα θέλαμε να ζούμε!Κι η γη που αναφέρεις(για καλλιέργεια κι όχι για χτίσιμο) έχει ξεκινήσει ήδη στις μέρες μας.Αργότερα προβλέπω πως θα ενταθεί.Η περίοδος πλέον της δευτερότριτης κατοικίας κι αυτοκινήτου έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.
      Τελικά μου φαίνεται πως εκεί στην Αθήνα σκέφτεστε πιο λογικά... μάλλον θα "φταίει" το νέφος, γιατί εδώ μας ψεκάζουν ακόμα!αχαχα!
      Να ΄σαι καλά χαρά μου κι ευτυχισμένο μήνα να περάσεις!:-)

      Διαγραφή
  3. Για μενα,καλε μου φιλε,
    δεν υπαρχει καν αυτος ο ανθρωπος!

    Καλημερολουλουδοπρωινουπουμεκανειναβαλωζακετουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπήρχε!Τώρα όμως agriomelάκι μου όλοι θέλουν να βγουν απ΄ την πόρτα, αλλά η ριμάδα είναι τόσο στενή που δε χωράει να περάσουν.Απλά έχω ξεμείνει να παρακολουθώ...
      Έχεις την καλημέρα με την αγάπη μου!:-)

      Διαγραφή
  4. Kαλημέρα Νικόλα!!Σε μία απο τις αναρτήσεις μου έχω φωτογραφία από τη Λούτσα...
    Τώρα στο θέμα μας.η αγορά κατοικίας, προ κρίσης δεν ήταν κάτι το επιλήψιμο.Ο καθένας κοίταγε να επενδύσει κάπου και να έχει κάπου να μείνει.Για την υπερβολή που ακολούθησε δεν το συζητάω.Κάπου στο τέλος κάνεις αναφορά για "ξεκάθαρη" πολιτική ζαριά...Το ξεκάθαρο προυποθέτει εντιμότητα και η ζαριά στηρίζεται στην τύχη.Αν αφήσουμε την τύχη μας και την εντιμότητά μας στα χέρια των πολιτικών κάηκε η γούνα μας(η κατοικία μας)
    Καλό μήνα να έχεις και μακάρι να έχεις ευχάριστα νέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου μη μου πεις πως πέρασες από παραλία Λούτσας;Έλιωσα..!Περιμένω εντυπώσεις σου!
      Να σου πω την αλήθεια(δεν ξέρω και πως να σε λέω, γιατί σε είδα αλλού να σε γράφουν Θανάση κι αλλού συνονόματο!) καλέ κι αγαπημένε μου φίλε, η υπερβολή έτσι κι αλλιώς ήταν και πριν την κρίση ανόητη.Αλλά τώρα πιστεύω πως ούτε σπίτι δικό σου δεν πρέπει να ΄χεις, γιατί με τόσο που πέσανε(και θα πέσουν κι άλλο) τα νοίκια, η αγορά δε θα συμφέρει με τίποτα.Μέσα σ΄ όλα πρέπει να υπολογίσεις και τη συντήρηση όλων αυτών.
      Το "ξεκάθαρη" γι΄ αυτό το ΄βαλα σε εισαγωγικά, γιατί είναι βρώμικη και σκοτεινή η πολιτική τους, που υποκρύπτει οικονομικά συμφέροντα.Κι όσο για τη ζαριά, αυτή είναι που παίζουν οι πολιτικάντηδες με το καθημερινό τους ράβε-ξήλωνε, μέχρι να μας αναγκάσουν(μέσω των κατασχέσεων) να εξοφλήσουμε χαράτσια!
      Σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε μου και να περάσεις έναν ευλογημένο μήνα!

      Διαγραφή
    2. Θανάση με λένε.Σου έχω στείλει email Νικόλα!!

      Διαγραφή
  5. Τα όνειρα για ένα δικό σου σπίτι, για ένα δικό σου χώρο δε νομίζω ότι κατατάσσονται σε καμία από τις δύο κατηγορίες.. Πάντα ο άνθρωπος θέλει να έχει κάτι δικό του. σκέψου πόσα βιβλία μπορούμε απλά να δανειστούμε και όμως πάμε και τα αγοράζουμε απλά και μόνο για να μας μείνουν μετά.. για να τα έχουμε στη βιβλιοθήκη μας, να τα κοιτάμε και να θυμόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό μας έφαγε καλή μου φίλη!Σέβομαι και δε διαφωνώ με την άποψή σου.Επιμένω όμως πως δεν αξίζει να ΄χεις τίποτα(δεν είναι βλάκες οι περισσότεροι εκεί στο εξωτερικό).Με τόσα που δίνουμε και ξοδεύουμε για συντηρήσεις άψυχων κτιρίων γυρίζουμε όλον τον κόσμο.Ένα σπίτι(εάν χρειαστεί) να ΄χουμε με λίγο κόστος(έξω χρησιμοποιούν την ξυλεία) και λίγο κήπο.Τίποτα άλλο.Κι αν έχουμε και χρήματα τα επενδύουμε σε τόσα άλλα αγαθά.Γιατί να γίνουμε συνένοχοι σε μια ακόμη καταστροφή του περιβάλλοντος.Γεμίσαμε την κάθε ραχούλα και την κάθε ρεματιά με τσιμεντένια εκτρώματα.Σαν τους καθρέπτες του Γιωργάκη ένα πράμα δηλαδή!Το βιβλίο τουλάχιστον και να μην το ξεφυλλίσουμε δεν μας κοστίζει πολύ, ούτε μεγάλο χώρο μας πιάνει στη βιβλιοθήκη και πάνω απ΄ όλα είναι κι ανακυκλώσιμο!
      Σ΄ ευχαριστώ πολύ ομορφιά μου που με τίμησες περνώντας απ΄ τα μέρη μου!Τι να βρω να πω για μένα..!Είμαι γαϊδούρι..!:-)

      Διαγραφή
  6. ειχα δει προσφατα σε ενα βιντεο το εξης ή μαλλον ηταν καπως ετσι γιατι δε το θυμαμαι αυτολεξη: μονη πατριδα τα παιδικα μας χρονια! αυτο για μενα λεει πολλα....

    το να αγορασει κανεις ενα σπιτι σε περιοδο κρισης ή μη κρισης ειναι κατι που αφορα τον καθενα ξεχωριστα. νομιζω πως το θεμα εχει να κανει με το λογο αγορας. αλλο αγοραζω πχ για να δειξω πως εχω λεφτα και μπορω και αλλο αγοραζω για να μεινω ή να χαρισω τη πατριδα των παιδικων χρονων των παιδιων μου! ;)

    να εισαι καλα φιλε μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά από τόσα χρόνια Κική μου κι αφού κάθισα και σκέφτηκα(όπως λέει κι η κ.Παπαρίζου!) κατέληξα στο συμπέρασμα(μπορεί κατ΄ άλλους να ΄μαι λάθος) πως δεν αξίζει να κατέχουμε τίποτα ακριβό... δηλαδή που να κοστίζει τόσα πολλά χρήματα.Κι επί πλέον αν δεν μπορούμε να τ΄ αγοράσουμε, τουλάχιστον να μη δανειστούμε.Έτσι έκανε κι ένας διπλανός μου κι αφού δανείστηκε όοολο το ποσόν της αγοράς, μετά του έφταιγε να συμμετέχει στο άδειασμα του κοινόχρηστου βόθρου(μιλάμε για 100 ευρώ περίπου το χρόνο).
      Χαίρομαι πολύ που έχουμε απορίες και τα λέμε!Να περνάς καλά ομορφιά μου και πάντα με χαμόγελα!:-)

      Διαγραφή
  7. Mayumaκι μου γλυκό, σήμερα κι εγώ συμφωνώ με τον κυριούλη!Βέβαια με το εξοχικό δεν ένιωθα δεσμευμένος να μην πηγαίνω κι αλλού, αλλά με τόσα χρήματα που διέθεσε κάποιος ή ακόμα χειρότερα δανείστηκε, κάνει τις πιο τέλειες διακοπές όλα του τα χρόνια και κάθε καλοκαίρι(γιατί ως επί το πλείστον διακοπές=καλοκαίρι) και του μένουν κιόλας και φράγκα!
    Τι την θες την Αθήνα, αφού μένεις στην όμορφη κι υπέροχη Σαλονίκη.Βέβαια δε μένω στην Αθήνα κι είμαι πολύ τυχερός(αφού δε μ΄ αρέσει να ζω εκεί), αλλά όταν έρθεις όμως στη Λευκάδα(όπου μένω) ευχαρίστως να σε φιλοξενήσω.Ορίστε, μ΄ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια... (και θα γνωριστούμε και θα κάνεις και διακοπές δωρεάν..!χαχαχα!)
    Καλά να περνάς ομορφιά μου... και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημερα και καλο μηνα!
    Αν υπαρχει ρευστοτητα η γη ειναι καλη επενδυση. Αλλα να χρεωθω μεχρι το λαιμο για να παρω γη η σπιτι, δεν το κανω με τιποτα! Κι επειδη οπως λες ειχε γινει κινημα αυτο, ευτυχως ο αντρας μου ηταν ακομα και τοτε κατα, γιατι εγω η αληθεια ειναι το σκεφτομουν. Τωρα λεω στο τσακ τη γλιτωσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και καλά έκανες και δεν χρεώθηκες καλή μου!Ούτε κι εγώ αγόραζα πέρα απ΄ το πάπλωμα που σκεπαζόμουν κι έτσι κοιμόμουν(και κοιμάμαι) ήσυχος!Μεγάλη υπόθεση το δάνειο και να ευγνωμονείς το σύζυγό σου που δεν υπέκυψε!
      Ευχαριστώ για το πέρασμά σου και το σχόλιό σου!Χαίρομαι που βρήκα μια νέα φίλη που θα τα λέμε!Να ΄σαι καλά γλυκιά μου κι υπέροχο μήνα να περάσεις με την οικογένειά σου!

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα Νίκο καί Σοφούλα!!!!Πολύ μού άρεσε η ανάρτησή σου!!!!
    Τό ανέκδοτο τό ξέρης??? "Κάτσε καλά,μήν σού γράψω κανένα σπίτι!!!!" Χά χά!!!
    Τό άκουσα τό καλοκαίρι στήν Λευκάδα!!!Μέ τόσα χαράτσια,πολύ δύσκολο νά τό συντηρείς!!
    Εδώ γεμίσαμε από πωλητήρια τών εξοχικών κατοικιών!!!Καλό μήνα!!!Φιλάκια καί στούς δύο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα!Αυτό το ξέχασα να το γράψω καλή μου DIMI!Ευχαριστώ που μου το θύμησες!Η Λευκάδα να δεις τι έπαθε απ΄ την οικοδομική δραστηριότητα!Έφτασαν να λένε "καλώς τους Ρώσους!"(όπως στην πασίγνωστη ταινία "καλώς τα ναυτάκια!")
      Να ΄σαι καλά ομορφιά μου και να περνάς υπέροχα!Καλό σου μήνα!:-)

      Διαγραφή
  10. Έγραψα ένα κατεβατό Νίκο μου και το απέρριψα...
    Δεν ξέρω τι είναι το καλύτερο.... Ξέρω όμως πως όταν ήδη έχεις μόνιμη κατοικία, το μόνιμο εξοχικό σαν δέσμευση μου φαίνεται που σε υποχρεώνει να είσαι πάντα εκεί ... εκτός αν έχεις την οικονομική επιφάνεια να διατηρείς εξοχικό και να πηγαίνεις όπου αλλού θέλεις διακοπές ... Πάντως προσωπικά έχοντας περάσει από αυτό το λούκι του εξοχικού δεν θα το έκανα ξανά ... Ο καθένας όμως κρίνει ανάλογα με το τι χρειάζεται στην ζωή του...

    Τα φιλιά μου σε σένα και το Αγκαθάκι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπες τη λέξη κλειδί Λεβίνα μου!"αν έχεις την οικονομική επιφάνεια...", γιατί αν δεν την έχεις, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να "κρεμαστείς" από ένα μπαλκόνι και να βλέπεις την ίδια εικόνα 90 μέρες συνέχεια.Έτσι το εξοχικό μετατρέπεται σε λευκό κελί.Κατανοώ απόλυτα αυτό το λούκι...
      Έχεις την αγάπη μας και τα φιλιά μας!:-)

      Διαγραφή
  11. Κοίτα να δεις, εγώ έχω δύο σπίτια, το δεύτερο όχι εξοχικό. Αν ήξερα ότι θα έρχονταν η εποχή που η κυβέρνηση θα ήθελε απεγνωσμένα να με τιμωρήσει γι' αυτό, ίσως να έμενα στο ένα. Ήδη αναγκάστηκα να το έχω ξενοίκιαστο. (ευνόητοι οι λόγοι). Το θέμα λοιπόν είναι η άγνοια. Ή αν θες καλύτερα η κακή πρόβλεψη του μέλλοντος. Βέβαια, πως να προβλέψω την κρίση...
    Από 'κει και πέρα δεν θα αγόραζα εξοχικό. Ταλαιπωρία σκέτη και έξοδο! Εδώ για μπάνιο πάω και βάζουμε με την παρέα ρεφενέ τη βενζίνη!
    Κάτσε να δούμε το νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα και μετά θα αυτοπροσδιορίσουμε την κατάξαή μας σε κατηγορίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανυποψίαστοι ήμασταν όλοι μας καλέ μου φίλε κι απροστάτευτοι στη φούσκα των ακινήτων.Για θυμήσου πόσες φούσκες περάσαμε απ΄ αυτόν τον τόπο και σκάσανε στα χέρια μας.Κι όλοι τώρα κάνουν την πάπια.Πάντως τα παιδιά μου τα συμβούλεψα να μην ξοδέψουν ούτε σεντς για τέτοιες αγορές, ακόμα κι αν ποτέ ξαναγυρίσει(που δεν το βλέπω) η ίδια ζωή.Ψεύτικη ήταν με σαθρά θεμέλια.Προστασία ανύπαρκτη!Μόνο μάσα και ρεμούλα!Δεν περιμένω κανένα ενιαίο φόρο για να κατηγοριοποιηθώ.΄Ηδη έχω κατατάξει τον εαυτό μου, από τότε που κατάλαβα ποιους φασίστες υποστήριζα απ΄ τη μεταπολίτευση και δώθε.
      Να ΄σαι πάντα καλά αγαπημένε μου φίλε και χαίρομαι που τα λέμε!Έχεις την καλησπέρα μου με την αγάπη μου!:-)

      Διαγραφή
  12. Καλέ μου Νίκο εδώ μιλάμε περι εξοχικής κατοικίας την οποίαν δεν διαθέτω, έχω όμως το πατρικό μου κάπου στην Μεσσηνία που με καλύπτει απόλυτα !!! Αυτό δεν το αλλάζω με κανένα άλλο σπίτι !! Ομως αλλού είναι ο δικός μου καημός !!! Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Βενεζουέλα και όταν επιστρέψαμε επενδύσαμε σε ακίνητα , όχι από άγνοια , ούτε με δάνειο!!!! Ενα μαγκάλι κάρβουνα δεν έτρωγα!!!!!!
    Σε ποιά κατηγορία ανήκω?? Στη θεία (όχι από το Σικάγο) αλλά από το Καράκας!!!
    Εύχομαι καλό μήνα Οκτώβριο , με θετική σκέψη και αγάπη!!
    Καλό απόγευμα












    1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Έλληνας είχε επενδύσει τα όνειρά του στ΄ ακίνητο και στ΄ αυτοκίνητο αγαπημένη μου nikol... ήταν όλη του η ζωή.Κάκιστα!Και δεν το λέω τώρα(απλά με ξύπνησε αυτό που έγινε!), αλλά θα το λέω κι αν έλθουμε στα ίσια μας.Στο εξωτερικό το ακίνητο δεν ήταν στις άμεσες προτεραιότητες.Ηλίθιοι ήταν αυτοί ή εμείς που δεν ξέραμε πως έπρεπε να περνούσαμε ξένοιαστα;Και δεν μιλάω για πατρικό σπίτι που σου προκύπτει από κληρονομιά(και καλά κάνεις και το διατηρείς!), αλλά απ΄ αυτά που αγωνιούσαμε ν΄ αποκτήσουμε για να περάσουμε δήθεν καλά!
      Πάντα με θετική σκέψη και πολύ αγάπη γλυκιά μου nikol!Σ΄ ευχαριστώ για τις επισκέψεις σου!
      Χαρούμενο απόγευμα και χαμογελαστό μήνα να περάσεις!:-)

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα Νικόλα μου..λίγο πολύ όλοι μας έχουμε επενδύσει σε ακίνητα..άλλος σε ένα άλλος σε δύο..ή και σε κανένα..εγώ δεν απαντώ..βάρος είναι όταν τα έχεις..αλλά και όταν δεν τα έχεις κάπου σε μιά γωνία σε περιμένουν άλλα χαράτσια..γιαυτό ας επενδύσουμε στην αγάπη των δικών μας ανθρώπων που είναι αν μη τι άλλο αφορολόγητη! σου εύχομαι ένα όμορφο απογευματάκι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την αγάπη μου και πολλά χαμόγελα έχεις Καίτη μου με τα τόσο όμορφα κι έξω καρδιά σχόλια που αφήνεις.Χαίρομαι ειλικρινά που γνώρισα έναν τέτοιο σπάνιο άνθρωπο που να τα βλέπει τόσο πολύ θετικά και με επίκεντρο πάντα τον συνάνθρωπο!Είσαι πολύ καλή... Άνθρωπος!Ναι, από δω και πέρα ας επενδύσουμε στην αγάπη που υπάρχει στο χρηματιστήριο της ψυχής μας!Ας το δούμε σαν ευκαιρία άλλωστε!Να περνάς χαρούμενα καλή κι αγαπημένη μου φίλη!:-)

      Διαγραφή
  14. μπορει κ να ετοιμαζεσαι για αποκεντρωση!!
    καλο απογευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα!Κι αυτός είναι ένας "καλός" τρόπος αποκέντρωσης.Γεμίσανε οι ραχούλες!Είδανε κόσμο κι οι χελώνες!Γίνανε οικισμοί καινούργιοι, χωριά ολόκληρα... τι είπες τώρα!απαπαπα!χαχα!
      Χαρούμενο απόγευμα να περάσεις Φανή μου κι ευχαριστώ που περνάς και τα λέμε!

      Διαγραφή
  15. Ένα από τα όνειρά μου ήταν να έχω σπίτι στη θάλασσα, ως μόνιμη και κύρια κατοικία και όχι ως εξοχική και δευτερεύουσα.. δε θα άλλαζα το όνειρό μου για την κρίση, αλλά ούτε και θα χρεωνόμουν για να το πραγματοποιήσω..
    Μάλιστα, μία φίλη, μου είπε πρόσφατα να πάρω διαμέρισμα και όχι κατοικία επειδή θα είναι φθηνότερα! Μα το όνειρο είναι όνειρο!
    Τελικά, πιστεύω πως θα καταλήξω να νοικιάσω κάποιο διαμέρισμα κοντά στη θάλασσα! ;)
    Καλό βράδυ αγαπητέ Νίκο!

    Υ.Γ. Όμορφο το φόντο του blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το όνειρο παραμένει όνειρο καλή μου Κωνσταντίνα(ορίστε έμαθα και πως σε λένε!χαχα!) ακόμη κι αν είναι νοικιασμένο.Εάν σου επιτρέπανε τα οικονομικά σου, θα μπορούσες να ''χες και νοικιασμένο!Γιατί θα έρχονταν κάποια στιγμή που θα βαριόσουνα πολύ το ίδιο κι ίδιο μέρος.Ο άνθρωπος είναι απ΄ τη φύση του ανικανοποίητος καλό μου κι έχει ανήσυχο πνεύμα.Δε μπορεί κανένας να "κλείσει" κάποιον στο ίδιο μέρος, όσο καλά κι αν περνάει.
      Ξέχωρα πάντως απ΄ αυτά εύχομαι να πραγματοποιήσεις κάποτε τα όνειρα σου!Μου είναι λυπηρό νέα παιδιά που έχουν όνειρα και να μη μπορούν να τα πιάσουν.Παραδειγματίζομαι πρώτα απ΄ τα παιδιά μου!
      Με σκλαβώνεις κάθε φορά χαρά μου με τα όμορφα λόγια και σχόλιά σου.Σ΄ ευχαριστώ για το φόντο που σου άρεσε.Είσαι πάρα πολύ ευγενική!Μετά από τόσα χρόνια απέκτησα κι εγώ τις αδυναμίες μου... στα ηλιοβασιλέματα!Χαίρομαι που περνάς και τα λέμε!
      Να περάσεις μια χαρούμενη βραδιά αγαπημένη μου φίλη!:-)

      Διαγραφή
  16. Φίλε μου Νίκο είμαι της άποψης ο καθένας να απλώνει το χέρι του μέχρι εκεί που φτάνει! Δε θεωρώ ανοησία μια τέτοια αγορά ακόμα και εν καιρώ κρίσης, αρκεί να μην εμπλέκονται δάνεια κλπ, μόνο τότε! Διαφορετικά... δεν το συζητώ... Μαγευτικό ηλιοβασίλεμα... το κρατάω στη μνήμη μου και πάω για ύπνο με αίσθηση γαλήνης! Καλό σου βράδυ και καλό ξημέρωμα από καρδιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Της ίδιας άποψης είμαι γλυκιά μου Marie, μόνο που πρόσθεσα κι αυτό που ΄πε κι ο Αθηναίος, χωρίς άγχος και χωρίς αυτά που το προκαλούν("ό,τι φάμε κι ό,τι δούμε")!
      Σ΄ ευχαριστώ πολύ που με σκέφτηκες με την επίσκεψή σου, αλλά και για τα υπέροχα λόγια σου.Είσαι πολύ καλή και χαίρομαι που σε γνώρισα!
      Να ΄σαι καλά κι ο Θεός μαζί σου!Έχεις την καλημέρα με την αγάπη μου!:-)

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...